Over Primovere Linguisticsdrs. Alric van den Broek

Primovere Linguistics werd in 2004 opgericht door taalkundige Alric van den Broek.

Van oorsprong verdiepte hij zich in oude Indo-Europese talen maar in de loop der tijd groeide ook zijn passie voor modern Duits en Engels.

"Taal is te vergelijken met een zipfile waarmee een schrijver een gecompliceerde boodschap reduceert tot slechts een handjevol tekens. Een lezer interpreteert vervolgens die tekens en in een oogopslag ontvouwt zich de boodschap. Zo gaat het ook bij vertalingen. De boodschap voor de lezer moet in een oogopslag helder zijn, ongeacht de herkomst van de schrijver. Ik vind het ronduit fascinerend dat mensen in staat zijn om hun complexe gedachten zo gedetailleerd aan elkaar over te brengen via taal. Dat is gewoon een wonder," aldus Alric van den Broek.

"De missie van mijn bedrijf Primovere Linguistics is dus om hoogkwalitatieve taaldiensten te leveren waarbij de wensen en de doelen van de klant centraal staan. In de praktijk lever ik vooral zakelijke vertaal- en correctiediensten in het Duits, het Engels en het Nederlands. De onderwerpen zijn meestal technisch, juridisch of commercieel. Daarbij kun je denken aan uitvoerige technische beschrijvingen, softwarehandleidingen, contracten, gerechtelijke stukken, maar ook marketingmateriaal of zakelijke correspondentie. Dat lijkt misschien wel ingewikkeld maar mijn visie is al jaren heel eenvoudig:

Primovere Linguistics ... brengt uw boodschap over