Over Primovere Linguistics

 drs. Alric F. D. van den Broek

Primovere Linguistics werd in 2004 opgericht door taalkundige Alric van den Broek.

Van oorsprong verdiepte hij zich aan de Universiteit Leiden in oude Indo-Europese talen maar in de loop der tijd groeide daarbij zijn passie voor modern Duits en Engels. Nadat hij beëdigd vertaler Duits <> Nederlands werd, voegde hij het gesprekstolken en conferentietolken toe aan zijn specialisaties. Dit mondde uit in een postdoctoraal diploma: het postgraduaat conferentietolken van de KU Leuven Campus Antwerpen (het vroegere 'Lessius' dat tegenwoordig het keurmerk EMCI mag dragen).

"Taal is te vergelijken met een zipfile waarmee een spreker of schrijver een gecompliceerde boodschap reduceert tot slechts een handjevol klanken of tekens. Een luisteraar of lezer lezer interpreteert die vervolgens en - in een fractie van een seconde - ontvouwt zich de boodschap. Zo gaat het ook bij vertolkingen en vertalingen. De oorspronkelijke boodschap moet direct helder zijn voor iedereen. Ik vind het ronduit fascinerend dat mensen in staat zijn om hun complexe gedachten zo gedetailleerd aan elkaar over te brengen via taal. Dat is gewoon een wonder," aldus Alric van den Broek.

"De missie van mijn bedrijf Primovere Linguistics is om hoogkwalitatieve taaldiensten te leveren waarbij de wensen en de doelen van de klant centraal staan. In de praktijk leveren wij vooral beëdigde tolk- en vertaaldiensten in het Duits, het Engels en het Nederlands. De meeste opdrachten van de afgelopen jaren waren commercieel, technisch en juridisch van aard. Dat lijkt misschien een beetje ingewikkeld maar onze visie is al jaren heel eenvoudig:”

Primovere Linguistics ... brengt uw boodschap over